27. Dezember 2008

When family is coming over für leckere Essen cooked by Cati

Something that is easy to make but super impressive. If not, dish out more alcohol.

Rehrücken unter Macadamia-Nuss-Kruste mit Preiselbeer-Jus udn Rosenkohlpüree

1 Strang Rehrücken, anbraten in 1 El Butterschmalz, Salz und Pfeffer.

Then prepare a Macadamia-Nusskruste mit 250 g Butter, aufgeschäumt in a pan and add 250 g Macadamia Nuts, chopped or cut into neat little pieces or place in a Geschirrtuch und hau mit Hammer drauf bis klein. Add 100 g Paniermehl, 1 Tl Honig, Thymian, Salz und Pfeffer, kräftig rühren und let cool for 15 minutes. Kruste zwischen Frischhaltefolie ausrollen (0,5 cm dick) und kalt stellen.

Reh mit Kruste bedecken und im 180°C Backofen bake for 12 minutes. Or cook Hirschbraten = cheaper, and cut into slices. Place on baking pan and top with crust. Place in oven and from here continue.

Reduce 500 ml Wild-Jus to 250 ml, abbinden mit 1 El in redwine angerührter Speisestärke. Add 1 El Preiselbeermarmelade and cook. If Preiselbeermarmelade is sold out due to inner fear of people that there will be no food after the Feiertage, take Preiselbeeren. Before serving, add 1 El geschlagene Sahne.

Cook 1 kg Rosenkohl, gieß it ab and pürier it. Add 100 g Créme fraiche and 100 g Butter and stir. Schmeck ab with salt, pepper and Muskatnuss.

The ready Rosenkohl auf Tellern dressieren = Pampe in eine Tortenverzierstrumpf mit Tülle geben und auf einem Teller ein Bett für ein Stück Reh pressen. Rehrücken tranchieren and place on Rosenkohlpampe. Add sauce. Decorate neatly with Rosenkohlblättchen and roasted Macadamia nuts. Add Preiselbeer-Jus. We also added Kartoffeln, but Kroketten may be as lecker.

Eat.

Yummy.

Eat more and start to feel the pain of overstuffedness inside.

Drink Herradura-Tequila.

Feel so much better.

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